Trying to get Arcanum to run on Windows 7

Discussion in 'Arcanum Hints & Tips' started by sbb, Jun 25, 2014.

Remove all ads!
Support Terra-Arcanum:

GOG.com

PayPal - The safer, easier way to pay online!
  1. sbb

    sbb New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 25, 2014
    Sorry to get another one of these threads going, but I'm not finding my specific issue anywhere. I don't even really know how to google it.

    I've downloaded the official patch, the unofficial patch, and I'm running it in compatibility mode, but when I launch my game the opening logos, cinematics and animations are jittery and leave behind square artifacts when they change. When I get to the menu, this happens:

    http://gyazo.com/dba94e93285b27faeee690e388528465

    I can click things, but I have to wipe away artifacts from the last screen. Does anyone know how to fix this?
     
  2. NamelessOne

    NamelessOne New Member

    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 22, 2013
    I had that same problem and it was caused by morphological filtering. I turned that off from catalyst control center and everything is fine. Not sure how you do it on nvidia or if the issue even exists on nvidia cards.
     
  3. ytzk

    ytzk Well-Known Member

    Messages:
    2,385
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Sep 30, 2010
    Sentences like this are really entertaining when you are as technologically illiterate as me.

    I recommend reversing the polarity.
     
Our Host!